Logó
Képzések

Időmenedzsment helyett energiamenedzsment

A tartós produktivitás elmélete és gyakorlati eszközei

A kurzusról

-- A kurzus várható publikálásának dátuma: 2019. március --

  • Milyen mentalitással rendelkeznek az elit sportolók és katonák és miért van szükség hasonló szemléletre a változásokkal teli kiszámíthatatlan mindennapokban? Fejleszthető-e ez a fajta szemlélet, és ha igen hogyan? Milyen hatással van ez a teljesítményünkre?
  • Hogyan válhatunk képessé a látszólag lehetetlennek tűnő küldetések végrehajtására, rendkívül stresszes körülmények között is újból és újból, időnyomás alatt? Hogyan optimalizálható a produktivitás hosszú távon?
  • Milyen eszközöket használhatunk arra, hogy az energia menedzsment szemléletmódot átültessük a gyakorlatba és hogyan teremthetjük meg a mindennapokban a munka, magánélet egyensúlyát anélkül, hogy a szokásos időmenedzsment problémákkal küszködnénk nap, mint nap?

 

A mai komplex környezetben az egyéni és a szervezeti teljesítőképesség fenntartása és javítása egyre nehezebb feladat. A legtöbb ember, és szinte kivétel nélkül minden nagyvállalat napjainkban komoly nehézségekkel küzd a kiégés ellen.

  • Az egyének szintjén úgy érezzük, hogy az egyre kiszámíthatatlanabb környezetben egy mókuskerékben szaladva szinte kilátástalan problémák garmadája tornyosul előttünk. Motiválatlanok vagyunk a munkahelyünkön, nem tudunk kellő mennyiségű energiát fordítani a szeretteinkre és sok esetben saját egészségünkkel sem törődünk kellőképpen.
  • Szervezeti szinten a belső struktúrában, vagy a külső környezeti hatásokban jelentkező kihívások, a komplexitás és a kiszámíthatatlanság egyre inkább meghatározó elemévé válnak napjaink stratégiai környezetének. Az egyre fokozódó versenyben a munkavállalói elkötelezettségi mutatók tragikusak, és mindenki törekszik arra, hogy megtartsa a legfelkészültebb munkatársakat, de általában ezek azok, akik leghamarabb kiégnek.

 

A jövőben a túlélés formulája egyértelmű: a jelenlegi idő-menedzsment szemléletmód helyett szükség van egy gyökeresen más megközelítésre, amely biztosítja számunkra a tartós produktivitást az egyre jobban felgyorsuló világban.

 

Az online kurzus során az alábbi kérdésekre keressük a választ:

1.       Milyen veszélyeket rejt a dinamikusan változó környezet és miért nem lehet az idő-menedzsent módszerekkel megoldani napjaink problémáit?

2.       Miért stratégiai kérdés egy vállalatnál a munkaerőt fenyegető kiégés veszélye?

3.       Milyen területekre kell odafigyelnünk életünk során, amennyiben tartósan produktívak szeretnénk maradni?

4.       Hogyan tudunk szembenézni önmagunkkal? Milyen gyakorlatok léteznek az energia menedzsment életmód feltérképezésére, hogyan tudjuk megtervezni az egyénre szabott energia menedzsment szokásmintáinkat?

5.       Milyen várható buktatókkal kell szembenéznünk, hogyan tudjuk tartósan életünk részévé tenni az új energia-menedzsment szemléletmódot?

 

Az online kurzus várható hatása:

1.       A résztvevők produktivitása 30-40%-al javul és ezt a teljesítmény növekedést képesek tartósan (akár éveken keresztül is) fenntartani.

2.       A résztvevők újfajta szemléletmóddal tekintenek a mindennapjaikra, munkahelyükön és magánéletükben is kiegyensúlyozottabbak, boldogabbak.

3.       Eszközkészlettel rendelkeznek arra, hogy ténylegesen energia menedzsment szemléletmóddal tervezzék és éljék az életüket.

4.       A résztvevők elkötelezettebben tekintenek a cégükre, összességében kiegyensúlyozottabb életet élnek, amelyben a munka-magánélet egyensúlyának megteremtése teljesen új távlatokat nyer.

 

-- A kurzus várható publikálásának dátuma: 2019. március --