Logó
Képzések

Mindfulness és mentális alkalmazkodóképesség

Ne a gondolataidat, hanem a figyelmedet tanuld meg irányítani!

A kurzusról

 

“Szívsebésznek készültem, végül mégis a mindfulness-t választottam, mert a megelőzéssel egy szívműtétet is el lehet kerülni.” - Dr Márky Ádám

 

 A környezeteden nem változtathatsz, de azon, ahogy alkalmazkodsz hozzá, azon igen!

 

MIRŐL SZÓL EZ A KÉPZÉS?

Ebben a kurzusban megismerkedsz a pszichológiai flexibilitás fogalmával, és annak egyik leghatékonyabb eszközével, a mindfulness-szel. A mindfulness nem más, mint a tudatos jelenlét. A környezeted és a benned zajló történések tudatos megfigyelése, és ezen történések tudatos lereagálása.

 

MIÉRT FONTOS A TUDATOS JELENLÉT?

A tudatos jelenlét lényege, hogy figyelmünket a jelen pillanatra összpontosítjuk, megengedő elfogadó módon. 

Az egyik legnagyobb nehézség életünkben, hogy nem tudjuk hogyan kell kikapcsolni szervezetünkben a stresszválaszt. Napközben képtelenek vagyunk hátralépni és tiszta fejjel gondolkodni. Sokszor hiába fekszünk le korán, mégsem tudjuk kipihenni magunkat, mert agyunk pörög tovább a munkahelyi vagy családi problémákon. A nyaraláson pedig általában pont a visszaindulás előtti nap kezdenénk egy kicsit mintha feloldódni. A mindfulness egyik fő célja, hogy a képessé válj akár pár perc alatt megteremteni azt az ellazult testi és szellemi állapotot, amit lehet, gyermekkorod óta nem tapasztaltál.

 

HOGYAN FOGOD ELSAJÁTÍTANI?

A mindfulness lényege, hogy rendszeresen gyakorolsz egy gondolkodási mintát, ami így lassan megváltoztatja agyad gondolkodási mintáit. A kurzusban ezt a pozitív gondolkodási mintát, és annak gyakorlási lehetőségeit fogod megismerni.

A kurzus végére megérted, hogy mit, mikor és miért kellene máshogy csinálnod ahhoz, hogy ne állandó nehézségeket, stresszt, feszültséget és hajszoltságot élj meg a munkában, hanem rutinná, a mindennapjaid részévé tehesd azokat a gyakorlatokat, amivel a nyugalom, kiegyensúlyozottság és hatékonyság mintapéldája leszel. Mindezt tudományos (neurobiológiai, orvosi, pszichológiai) megközelítésből fogyasztható formában, munkahelyi kontextusban, szórakoztató történetekkel alátámasztva.

Nem csak érezni fogod a változást, hanem meg is érted, hogy mi miért történik benned és körülötted. Ezzel is segítve, hogy mind mélyebb és tartósabb legyen a változás.

 

Ha szeretnéd visszanyerni az uralmat a gondolataid fölött és képessé válni, hogy arra figyelj, amire valóban szükséges, akkor a mindfulness neked szól!